HR - Yachting.hr - charter agencija - velik broj plovila - jedrilice - jahte -  odmor - Hrvatska EN - Charter agency - yachting.hr - vessels - sailboats - yachts - Croatia DE - Charter Agentur - yachting.hr - segelboot - motorboote - urlaub Kroatien IT - L'agenzia charter - barche a vela - yachting - vacanze - Croazia - Zara - Split - Dubrovnik CZ - Charter agence - yachting - plachetnice - Chorvatska - Zadar - Dubrovnik HU - Yachting - charter iroda - vitorlásról - motoros hajórol - Zadar - Split - Dubrovnik - Horvatorszag PL - Agencja czarterowa - yachting.hr - zaglówce - motorówce - Chorwacja - Zadar FR - Charter de l’agence - yachting - voile - bateau a moteur - Adriatique - Croatie RU - Yachting - charter - Zadar - Split - Trogir - Dubrovnik
 
 
Cijena:
75,000 €
Godina:
2008
Cijena:
35,000 €
Godina:
2002
Cijena:
85,000 €
Godina:
2002
Cijena:
65,000 €
Godina:
1999
Za priču o hrvatskim nacionalnim parkovima možda je za početak dobro znati da se u Hrvatskoj u obuhvatu od samo stotinjak kilometara može vidjeti more, krš, šume, planine i ravnice, da je Hrvatska jedna od ekološki najočuvanijih zemalja u Europi i da su njeni stanovnici među rijetkima koji pitku vodu dobivaju javnom vodoopskrbom. Zar je onda čudno da na tako malom prostoru ima osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode?
   
Brijuni Brijuni
Brijuni su otočna skupina od dva veća i dvanaest manjih otoka uz zapadnu obalu Istre. Iznimni su po svojoj kulturnoj baštini još iz rimskog i bizantskog razdoblja, po safari parku i egzotičnim životinjama i izvrsno očuvanoj sredozemnoj vegetaciji.

Web:
www.brijuni.hr
   
Kornati Kornati
Kornati su vjerojatno najpoznatiji nacionalni park, barem među nautičarima. Sastoje se od oko 140 nenaseljenih otoka, otočića i hridi i predstavljaju pravi labirint mora i kamena.

Web:
www.kornati.hr
   
Krka Krka
Krka je poznata po brojnim vodopadima koji su nastali taloženjem vapnenca.
U cijelom svojem toku je iznimna i čudesna, ali posebno se ističu Skardinski buk i Roški slap kao i otočić Visovac sa franjevačkim samostanom.

Web:
www.npkrka.hr
   
Mljet Mljet
Mljet je otok na samom jugu, zapadno od Dubrovnika i njegov zapadni dio obuhvaća nacionalni park. Po mnogima je to najljepši jadranski otok sa dva duboka zaljeva - jezera. Usred jednog od jezera nalazi se kompleks benediktinskog samostana iz 12. stoljeća.

Web:
www.np-mljet.hr
   
Paklenica Paklenica
Paklenica se nalazi na najvećoj hrvatskoj planini Velebitu i iznimna je po dva velika klanca Velikoj i Maloj Paklenici koji su usječeni u planinu od mora pa sve do samih vrhova.

Web:
www.paklenica.hr
   
Plitvička jezera Plitvicka jezera
Plitvička jezera su na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Prepoznatljiva su po tome što ih čine 16 jezera koja su međusobno povezana slapovima nastalim taloženjem sedre, posebne vrste vapnenca.

Web:
www.np-plitvicka-jezera.hr
   
Risnjak Risnjak
Risnjak je gorski masiv koji se prostire u blizini grada Rijeke, od 300 do 1500 m nadmorske visine, a ime je dobio po risu, svom najpoznatijem stanovniku. Brojne biljne i životinjske vrste i ljepota šume privlače brojne ljubitelje prirode.

Web
: www.risnjak.hr
   
Sjeverni Velebit Sjeverni Velebit
Sjeverni Velebit je drugi nacionalni park na području Velebita. Glavne atrakcije su krške forme Hajdučki i Rožanski kukovi, Lukina jama, botanički vrt u prirodi.

Web
: www.np-sjeverni-velebit.hr
   
Pored navedenih nacionalnih parkova svakako vrijedi posjetiti i parkove prirode:
Biokovo (www.biokovo.com); Kopački rit (www.kopacki-rit.com); Park prirode "Lastovsko otočje" ; Lonjsko polje (www.pp-lonjsko-polje.hr); Medvednica (www.pp-medvednica.hr); Papuk (www.pp-papuk.hr); Telašćica (www.telascica.hr); Učka (www.pp-ucka.hr); Velebit (www.velebit.hr); Vransko jezero (www.vransko-jezero.hr) i Papuk (www.ppzsg.org).
Yachting - Last Minute
  Jam Yacht Supply  
powered by Kalelarga.net